Veelgestelde vragen

Q: Wanneer kan je resultaat verwachten van de producten van Dermalogica?

A: Veel mensen zien al vanaf het eerste moment resultaat en iedereen ervaart meteen dat de huid anders aanvoelt. De huid is schoon, glad, goed gehydrateerd en ziet er gezond uit. Wanneer producten nodig zijn tegen huidveroudering, acne of hyperpigmentatie door hormonale invloeden of zonschade, zullen de resultaten niet direct zichtbaar zijn, maar wel op lange termijn. De huid verbetert direct wel algeheel wanneer door middel van Face Mapping (huidanalyse zone per zone) het advies van de professionele skin care therapist wordt opgevolgd en producten worden gebruikt die daarbij horen.  


Q: Wat zijn op lange termijn de voordelen van de producten van Dermalogica?

A: Kort en krachtig: een gezonde huid! Dermalogica gebruikt ingrediënten die de huid in optimale conditie houden en Dermalogica belooft geen dingen die niet te realiseren zijn. Een gezonde huid ziet er altijd op haar best uit . Als een huid in goede conditie is, kan de professionele skin care therapist problemen beter verhelpen.


Q: Waarom zou je naar een professionele skin care therapist gaan?

A: Om dezelfde reden dat je naar een dokter en een tandarts gaat, om je gezondheid optimaal te houden. De huid is jouw grootste orgaan, het beschermt je tegen invloeden van buitenaf en wisselende temperaturen. Afvalstoffen worden via jouw huid verwijderd, jouw huid heelt wonden, schaafplekken en sneeën en is voortdurend bezig zichzelf te vernieuwen en het lichaam te beschermen. De huid houdt slechte dingen buiten en goede dingen binnen. Waarom besteden we niet meer aandacht aan onze huid, maar wel aan ons haar en onze nagels, terwijl dat toch dood materiaal is? Jouw huid verdient persoonlijke aandacht en het liefst van een professional, zoals een Dermalogica skin care therapist. Bij Dermalogica worden over de hele wereld verdeeld, per jaar meer dan 75.000 professionele skin care therapists opgeleid. Dermalogica's professional skin care therapists zijn gediplomeerde, deskundig opgeleide huidspecialisten die als geen ander de producten van Dermalogica kunnen adviseren en de beste, meest aangewezen Dermalogica behandelingen kunnen geven. Zij hebben een oplossing voor jouw meest urgente huidproblemen. Zij kunnen zichtbare resultaten garanderen en alleen zij kunnen optimaal voor jouw huid zorgen. Er op je best uitzien begint bij een gezonde huid en een gezonde huid begint bij een Dermalogica skin care therapist. 


Q: Je hebt onlangs van Dermalogica gehoord — hoe lang bestaat Dermalogica eigenlijk al?

A: In 1983 heeft skin care therapist Jane Wurwand het International Dermal Institute (IDI) opgericht, een opleidingsinstituut voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Het is tevens een onderzoekscentrum dat meer professionalisme en resultaten wil brengen in een markt die tot dan toe alleen maar in het teken stond van verwennen, oppervlakkige schoonheid en ongeloofwaardige claims. Het International Dermal Institute heeft 50 vestigingen, verdeeld over de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland, Canada, Duitsland, Australië en Nieuw Zeeland. Per jaar worden er ruim 75.000 skin care therapists opgeleid. 

Het IDI functioneert ook als een onderzoekcentrum voor Dermalogica en is nauw betrokken bij de productontwikkeling, het testen van producten en het samenstellen van behandelingen. Jane Wurwand heeft samen met deskundigen in 1986 het merk Dermalogica ontwikkeld voor de door het IDI opgeleide skin care therapists, een nieuwe generatie specialisten in huidverzorging. Die verlangden voor hun klanten resultaat gerichte, no-nonsense producten. Vanaf dag één stond de cosmetica industrie op zijn kop, niet alleen om de nieuwste hightech ingrediënten die Dermalogica gebruikte,  maar vooral ook omdat gangbare ingrediënten niet werden gebruikt. Tot op heden vermijdt Dermalogica minerale oliën, lanoline, gedenatureerde alcohol, chemische kleur- en geurstoffen. De verpakkingen zijn eenvoudig, doelmatig, hygiënisch en duurzaam.


Q: Dermalogica cleansers zijn "zeep-vrij." Waarom en hoe kan een reiniging "zeep-vrij" zijn?

A: Zeep wordt gemaakt van vetten en oliën die een reactie aangaan met loog (sodium hydroxide). Daardoor ontstaat een alkalische verbinding die de huid als het ware "stript". De pH-waarde van de huid wordt verstoord. Vaste vetten zoals kokosolie, palmolie en varkens- of rundvet worden vaak gebruikt om een stuk zeep hard te houden. De Cleansers van Dermalogica zijn zeepvrij en hebben een neutrale pH waardoor de vochtbalans van de huid intakt blijft. Tevens zijn geen enkele van bovengenoemde vetten en oliën in deze Cleansers verwerkt en bevatten ze geen chemische kleur- en geurstoffen en dierlijke ingrediënten. De geuren van deze Cleansers zijn afkomstig van de essentiële oliën en plantenextracten die er voor het welzijn van de huid in zitten. Dermalogica heeft 10 reinigingsproducten voor het gezicht en een geweldige body wash voor het lichaam.   


Q: Waarom heeft Dermalogica geen make-up of haarproducten?

A: Die producten zitten wel degelijk in het assortiment, maar zijn vanuit een ander perspectief, dat van het behoud van een gezonde huid, ontwikkeld.  De focus van Dermalogica ligt altijd bij een gezonde huid, want goed voor je huid zorgen is net zo belangrijk als iedere dag je tanden poetsen. Een gezonde huid ziet er op haar best uit. Vanuit die gedachte heeft Dermalogica producten voor huid- en haarverzorging ontwikkeld voor diegenen voor wie een gezonde huid op de eerste plaats komt. Zo is Dermalogica's cover tint SPF 20 de laatste stap in huidverzorging en de eerste in make-up. Het is een hele luchtige, vetvrije emulsie op waterbasis die de huid hydrateert, vrije radicalen onschadelijk maakt, de huid verzorgt en tevens dienst doet als foundation. Natuurlijke pigmenten, geen chemische, zorgen voor een natuurlijke, egale, vlekkeloze dekking. Shine Therapy Shampoo en Silk Finish Conditioner zijn milde,dagelijks te gebruiken producten voor haar en hoofdhuid uit de serie Daily Groomers. Shine Therapy Shampoo bevat zuiverende ingrediënten die de hoofdhuid reiningen, overtollig talg en vuil verwijderen, met als resultaat super schoon en glanzend haar met veerkracht en volume. De Silk Finish Conditioner verzorgt de hoofdhuid en voedt het haar waardoor het een super glans krijgt en gemakkelijk in model is te brengen. 


Q: Waar worden de Dermalogica producten gemaakt?

A: In het zuiden van Californië staat de fabriek, vlak naast het hoofdkantoor. Op die manier heeft Dermalogica supervisie op alles wat er gebeurt, kan het de beste kwaliteit garanderen en ondersteunt het de locale economie. De producten van Dermalogica worden van uit daar naar 50 landen verzonden. 


Q: Test Dermalogica op dieren?

A: Dermalogica test nooit op dieren en zal dat ook nooit gaan doen. http://www.proefdiervrij.nl/ 


Q: Investeert Dermalogica in goede doelen?

A: Dermalogica wil graag iets terug doen voor de gemeenschap. In 1999 is daarom de Dermalogica Foundation opgericht. Deze stichting steunt  locale "groene" doelen waardoor vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden een dak boven hun hoofd hebben maar ook voedsel, kleding en medische hulp kunnen krijgen. Deze goede doelen zijn niet aan een geloof verbonden en worden niet gesubsidieerd.


Q: Is Dermalogica een zelfstandig bedrijf?

A: Ja, Dermalogica is volledig zelfstandig. Het hoofdkantoor zit in Carson in Californië. Het heeft 48 kantoren verspreid over de hele wereld. Omdat Dermalogica niet afhankelijk is van moedermaatschappijen en investeerders, kan het volledig trouw blijven aan de beginselen over een gezonde huid en huidverbetering. En kan het handelen op een manier die ondernemerschap, creativiteit en passie koestert. Zo kan Dermalogica de professionele skin care therapists en haar cliënten voorzien van respectievelijk opleidingen, producten en alles wat maar nodig is voor een super gezonde en mooie huid.  


Q: Waarom kan ik het best Dermalogica producten kopen bij een Dermalogica instituut?

A: Producten van Dermalogica hebben het meeste effect wanneer ze worden gekocht volgens advies van een Dermalogica skin care therapist. Deze is getraind in Face Mapping®, huidanalyse zone per zone. Zo wordt ieder onderdeel van de huid in beeld gebracht en kunnen producten op maat, aangepast aan de huidconditie, worden geadviseerd, waardoor het resultaat optimaal is. Zonder advies van een professionele Dermalogica skin care therapist kan je de verkeerde producten voor jouw huid kiezen en krijgt je niet het gewenste resultaat. Dermalogica staat garant voor de werkzaamheid van ieder product, als het maar bij een Dermalogica instituut is gekocht. Verkooppunten die niet door Dermalogica zijn goedgekeurd, zoals bepaalde internetsites, kunnen producten verkopen die nagemaakt zijn of over de datum, iets waar Dermalogica niet garant voor kan staan.  
Veelgestelde vragen